Kallblodstravare

Pga av alltför mycket trassel, ledsamheter och sorg i samband med min uppfödning så tar jag nu en paus för att hitta glädjen med hästarna igen. Istället för att ta fram nya föl så får jag försöka hitta andra vägar att främja och marknadsföra min ras i hjärtat, kallblodstravaren. T ex ska jag och Borina utbilda oss i dressyr, Borina är väldigt rolig att jobba med! 

Mitt mål med min mycket småskaliga avel är att främja bevarandet av kallblodstravaren som den grymma allroundhäst den är nu. Vid val av hingst beaktas först och främst att inavelsgraden inte blir för hög, hingsten får gärna ha en outcrosstam, om inte stoet har det. Exteriör och temperament på hingst måste komplettera stoets, med fokus på att få fram en hållbar och snäll arbetskamrat och vän. Som ett led i bevarandet vill jag öka intresset för rasen och därför har jag valt att även lägga lite vikt vid avkommans färg, ve och fasa;) Givetvis utan att tumma på ovanstående kriterier. 

Min önskan och mitt syfte är att mina uppfödningar ska fungera som allroundhästar när travkarriären är över, parallellt med eller istället för travkarriären. Jag har B-tränarlicens och tycker det är jättekul att köra fort, men saknar intresset att träna travhäst. Jag tränar istället dressyr, trasslar runt i skogen, kör såklart, rider på långritt med goa vänner några gånger om året, har provat på western, vi hoppar när tillfälle ges och nu är jag sugen att prova trail och beridet bågskytte:) Precis så vill jag att alla mina framtida uppfödningar ska fungera, som en kompis att ha kul med, som hänger med på allt!

 

För hästar till salu, klicka här.

Våra ston:

 

Hammarns Borina

 /borina.jpg

E: Bork Odin

U: Hammarns Jorina

Läs mer om Hammarns Borina på Travsport.se

Jag köpte Hammarns Borina 2012 av Ulrica Edsén i Kramfors. Borina har av många anledningar inte kommit till start, fick ist ett underbart vackert stoföl år 2017 e Qvadrigo som fick namnet Vår Tora.

Tyvärr skadade Tora vänster bak i hagen, opererades på midsommardagen och fick gå med gips några veckor. Pga av skadan släpade hon sen benet en aning men det skulle försvinna allteftersom hon fick styrkan tillbaka. I september började hon plötsligt att gå på tå på det skadade benet. Efter en vinter med besök på Mälarkliniken var tredje vecka, begränsad utevistelse, nästan konstant på Metacam, bättre och sämre, en berg- och dalbana för både fina Tora och oss ägare så valde vi med stor sorg i februari -18 att låta Vår Tora somna in. 

Borina bokades i år till Lome Brage men pga en olycka vid betäckning av ett annat sto så valde jag att låta Borina gå tom. Nu ska vi istället ha lite kul Borina och jag! Lufsa runt i skogen, köra, dra iväg med vänner på långritter och utbilda oss i dressyrens ädla konst.