Kallblodstravare

Mitt mål med min mycket småskaliga avel är att främja bevarandet av kallblodstravaren som den grymma allroundhäst den är nu. Vid val av hingst beaktas först och främst att inavelsgraden inte blir för hög, hingsten får gärna ha en outcrosstam, om inte stoet har det. Exteriör och temperament på hingst måste komplettera stoets, med fokus på att få fram en hållbar och snäll arbetskamrat och vän. Som ett led i bevarandet vill jag öka intresset för rasen och därför har jag valt att även lägga lite vikt vid avkommans färg, ve och fasa;) Givetvis utan att tumma på ovanstående kriterier. 

Min önskan och mitt syfte är att mina uppfödningar ska fungera som allroundhästar när travkarriären är över, parallellt med eller istället för travkarriären. Jag har B-tränarlicens och tycker det är jättekul att köra fort, men saknar intresset att träna travhäst. Jag tränar istället dressyr, trasslar runt i skogen, kör såklart, rider på långritt med goa vänner några gånger om året, har provat på western, vi hoppar när tillfälle ges och nu är jag sugen att prova trail och beridet bågskytte:) Precis så vill jag att alla mina framtida uppfödningar ska fungera, som en kompis att ha kul med, som hänger med på allt!

 

För hästar till salu, klicka här.

Våra ston:

 

Hammarns Borina

 /borina.jpg

E: Bork Odin

U: Hammarns Jorina

Läs mer om Hammarns Borina på Travsport.se

Jag köpte Hammarns Borina 2012 av Ulrica Edsén i Kramfors, numera stolt ägare till Qvadrigo. Borina har av många anledningar inte kommit till start och är nu istället dräktig med Qvadrigo. Ser fantastiskt mycket fram emot detta föl som jag tror kommer att bli något alldeles extra!

 

Troll Riga

 /006.jpg

E: Troll Jahn

U: Riga Mollyn

Läs mer om Troll Riga på Travsport.se

Vackraste Troll Riga kom till mig från Stall Slotts 28 december 2013, då dräktig med Krageboen. Troll Riga är en ofantligt snäll häst och en mycket fin mamma. 14 juni 2014 kom Björnlandas Viggen till världen som Troll Rigas nionde föl på lika många år. Hon har haft två viloår då jag tyvärr inte lyckas få henne dräktig/behålla dräktigheten.

Troll Rigas far, Troll Jahn, behöver knappast en närmare presentation. Mamma Riga Mollyn har även lämnat Lix Mollyn (insprungna 1.5 milj kr, e: Skaffer Brunen) och Moa Mollyn (insprungna över 0.5 milj kr, e: Moe Odin).